Čudna bolest u Kroacija erlajnsu

Izvor: B92, 01.Maj.2013, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čudna bolest u Kroacija erlajnsu

Zagreb -- Hrvatskoj avio kompaniji je u poslednjih 36 sati čak 39 stjuardesa iznenada prijavilo odlazak na bolovanje, što je dosad jedinstven slučaj u istoriji kompanije.

Zbog iznenadnoga masovnog odlaska na bolovanje 39 stjuardesa i stjuarda, odnosno 20 odsto operativno sposobnog kabinskog osoblja hrvatska avio kompanija "Kroacija erlajns" suočila se s neočekivanim poremećajima u planiranom redu letenja.

Kompaniji je u poslednjih 36 sati 39 stjuardesa prijavilo odlazak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na bolovanje, što je dosad jedinstven slučaj u istoriji kompanije, prenela je Hrvatska televizija.

Zbog nedostatka radno sposobnog kabinskog osoblja hrvatski avioprevoznik je morao reorganizuje današnji red letenja u kojem je deo letova otkazan, a deo letova se spaja.

Otkazani su letovi za Minhen, Brisel, Amsterdam, Beč i druge destinacije, a putnike s ovih letova “Kroacija erlajns” preusmerava na letove partnerskih kompanija i preko drugih evropskih odredišta, kako bi i njima omogućila što brži dolazak do krajnjih odredišta.

Poremećaje u planiranom putovanju, koji su uzrokovani iznenadnim bolovanjem jedne petine od ukupnog broja članova kabinskog osoblja, za sad oseća oko 350 putnika.

Zbog sumnje da postojeće stanje nije uzrokovala objektivna sprečenost zaposlenih za obavljanje poslovnih dužnosti, Kroacija Erlajns sprovešće sveobuhvatnu proveru kako bi se utvrdili uzroci ovoga iznenadnoga i neočekivanog događaja.

Kompanija ne odbacuje mogućnost da masovni odlazak stjuardesa i stjuarda na bolovanje predstavlja reakciju Sindikata kabinskog osoblja na uslove poslodavca oko potpisivanja novoga kolektivnog ugovora, koji su prilagođeni programu restrukturiranja kompanije, a na koje sindikat za sada ne pristaje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kroacija erlajns: Ne radimo zbog bolesti (?!)

Izvor: Mondo, 01.Maj.2013

Zbog iznenadnoga masovnog odlaska na bolovanje 39 stjuardesa i stjuarda, odnosno 20 odsto operativno sposobnog kabinskog osoblja, hrvatska avio kompanija "Kroacija erlajns" suočila se s neočekivanim poremećajima u planiranom redu letenja...Kompaniji je u posljednjih 36 sati 39 stjuardesa prijavilo...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.