Čubrilović: Neophodno da institucije pomognu medijima

Izvor: Capital.ba, 02.Maj.2020, 15:56

Čubrilović: Neophodno da institucije pomognu medijima

BANJALUKA – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je novinarima, urednicima i svim zaposlenima u medijima 3. maj, Svjetski dan slobode medija, poručivši da su slobodni, profesionalni i objektivni mediji jedan od važnih stubova svakog demokratskog društva, jačanja vladavine prava i parlamentarizma, te promocije kulture dijaloga i zaštite ljudskih prava. Čubrilović je naglasio da se demokratičnost društva i države ogleda u slobodnom i nepristrasnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << radu medija, a da je sloboda medija zagarantovana zakonom i Ustavom Republike Srpske. „Pohvalio bih ulogu medija u borbi protiv pandemije virusa korona u Republici Srpskoj. Provjerenim i tačnim izvještavanjem, mediji su pravovremeno informisali građane o svim mjerama nadležnih u borbi protiv virusa i važnosti njihove odgovorne i dosljedne primjene, čime su dali nemjerljiv doprinos edukaciji stanovništva i borbi u sprečavanju širenja zaraze“, istakao je Čubrilović. Predsjednik Čubrilović je naglasio da je pandemija virusa korona ozbiljno ugrozila rad i finansije brojnih medija zbog čega je, kako je istakao, neophodno da nadležne institucije kvalitetnim sistemskim mjerama pomognu medijima da opstanu i sačuvaju radna mjesta. „Nadam se da će mediji, kao i cijelo naše društvo, uspjeti da što prije prebrode ovu krizu i da će mediji u Republici Srpskoj ostati dosljedni objektivnom i profesionalnom radu u interesu građana“, naveo je Nedeljko Čubrilović. Nezavisne novine Чланак Čubrilović: Neophodno da institucije pomognu medijima се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Čubrilović: Zločin u Dobrovoljačkoj - poraz i sramota pravosuđa BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Maj.2020, 10:28

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je sjećanje na brutalan napad na nedužne vojnike JNA 2. i 3. maja 1992. godine u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu bolna i teška rana na srcu porodica ubijenih i srpskog naroda koja svjedoči o porazu ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.