Crodux kupio produktovod kod Bosanskog Broda

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Okt.2019, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crodux kupio produktovod kod Bosanskog Broda

ZAGREB - U četvrtak je održano svečano potpisivanje ugovora o kupoprodaji produktovoda Opatovac - Bosanski Brod od plinskog čvora (PČ) Slobodnica do granice Hrvatske i BiH. 

Potpisnici Ugovora bili su Ivica Arar, predsjednik Uprave Plinacra i Branko Radošević, direktor Crodux energetike. Pored predstavnika Plinacra i Croduxa, među ostalima, potpisivanju je nazočio i generalni direktor Rafinerije Brod Anatoliy Karalyus.

Tim ugovorom omogućiti će se opskrba >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << prirodnim plinom krajnjeg potrošača, Rafinerije nafte Brod, dok će Plinacro, kad opskrba započne, osigurati dodatne prihode od transporta novih količina plina. Potpisivanje spomenutog ugovora rezultat je javnog natječaja, odnosno Plinacrovog poziva na dostavu ponude za kupoprodaju i prenamjenu za potrebe tržišta plinom produktovoda na dionici od PČ Slobodnica do granice RH-BiH.

Spomenutom je prethodilo potpisivanje ugovora između Plinacra i Croduxa o procjeni stanja produktovoda, u rujnu 2017. godine. Ugovorom je bilo predviđeno ispitivanje produktovoda i mogućnosti njegove prenamjene u izravni plinovod kako bi se utvrdile mogućnosti realizacije projekta opskrbe Rafinerije nafte Brod prirodnim plinom, priključenjem izravnog plinovoda na hrvatski transportni sustav.

Pored toga, u svibnju ove godine dvije tvrtke pristupile su potpisivanju predugovora o rekonstrukciji i priključenju izravnog plinovoda na Plinacrov plinski čvor Slobodnica. Predugovorom je definirano mjesto priključenja te tehnički, komercijalni i pravni odnosi, procijenjeni trošak rekonstrukcije te terminski plan prema kojemu će se rekonstrukcija provesti u trajanju od 11 mjeseci od dana potpisa predugovora.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.