Crnoj Gori bitni turisti iz Srbije

Izvor: Akter, 26.Jul.2015, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnoj Gori bitni turisti iz Srbije

Priče o tome da svi turisti, prilikom napuštanja Crne Gore, moraju platiti kaznu, ukoliko nisu platili boravišnu taksu, apsolutna su neistina, izjavio je ministar održivog razvoja i turizma Crne Gore Branimir Gvozdenović, ističući da turistički razvoj Crne Gore ne bi bio realan ako se ne bi, u značajnoj meri, oslanjao na turiste iz Srbije

Gvozdenović je FoNetu rekao da kazne zbog neplaćanja boravišne takse nisu propisane važećim zakonom koji u Crnoj Gori reguliše >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << ovu oblast.

Obavezu prijavljivanja boravišta imaju oni koji pružaju uslugu turističkog smeštaja uz nadoknadu, precizirao je Gvozdenović i napomenuo da je, shodno tome, netačno i da se boravišna taksa naplaćuje i u slučaju boravka kod roditelja ili srodnika.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Gosti iz Srbije ključni za crnogorski turizam

Izvor: RTS, 26.Jul.2015

Ministar održivog razvoja i turizma Crne Gore Branimir Gvozdenović kaže da su priče o tome da svi turisti prilikom napuštanja Crne Gore moraju da plate kaznu ukoliko nisu platili boravišnu taksu – apsolutna neistina. Ističe da turistički razvoj Crne Gore ne bi bio realan ako se ne bi,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.