Izvor: B92, 15.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora prodaje svoju "Lutriju"

Podgorica -- Crnogorsko Ministarstvo finansija ponudilo je danas na prodaju 46,5 odsto državnih akcija "Lutrije Crne Gore".

Akcije će biti ponuđene na berzi 5. septembra, a Ministarstvo finansija pozvalo je sve zainteresovane međunarodne i domaće investitore da učestvuju u berzanskoj kupovini crnogorske lutrije. Detaljne informacije o toj privatizaciji i dokumentacija biće objavljeni na internet stranici Lutrije do 25. avgusta.

Prema nezvaničnim proračunima, kompanija je procenjena na 1,5 miliona evra, što znači da državni udeo vredi oko 690.000 evra. Međutim, Lutrija je prošle godine poslovala s gubitkom od oko 450.000 evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.