Crna Gora dodelila 808 zlatnih pasoša

Izvor: B92, 13.Jul.2023, 13:47

Crna Gora dodelila 808 "zlatnih" pasoša

U Crnoj Gori je do 7. maja zvanično 808 rešenja za prijem u državljanstvo prema Programu ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes.

U pitanju je takozvano ekonomsko državljanstvo.

Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, Program je trajao do kraja prošle godine, a neki od podetnih zahteva za dobijanje ovog državljanstva su još u proceduri.

"Uvođenje posebnog programa učinjeno je sa ciljem razvoja Crne Gore, odnosno sa ciljem privlačenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stranih investicija koje će intenzivirati razvojne projekte u sektoru turizma, poljoprivrede i prerađivačke industrije, na ukupnom području Crne Gore, kao i intenzivnijeg razvoja manje razvijenih opština Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Podseća se da je ovim posebnim programom predviđeno prijem najviše 2.000 zahjeva za dobijanje ekonomskog državljanstvva, a da je tokom trajanja Programa dostavljeno ukupno 487 aplikacija.

"Do sada je, zaključno na dan 7. maja 2023. godine izdato ukupno 808 rešenja za prijem u crnogorsko državljanstvo kao i 12 rešenja o obustavi postupka", saopšteno je iz vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.