Crna Gora: Uveden stečaj u Atlas banku

Izvor: B92, 05.Apr.2019, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Uveden stečaj u Atlas banku

Savet Centralne banke Crne Gore doneo je odluku o uvođenju stečaja u Atlas banku, koja je u vlasništvu odbeglog biznismena Duška Kneževića.

Za stečajnog upravnika imenovan je Mirko Radonjić.

Guverner Radoje Žugić je rekao na konferenciji za medije da je privremena upravnica Atlas banke Tanja Terić uočila niz nepravilnosti, da je banka bila precenjena, te da su parametri banke takvi da je neophodan stečaj, prenosi portal CdM.

"Ukupni depoziti banke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su 189 miliona, a zaštićeni 89 miliona evra", naveo je Žugić.

CBCG je 7. decembra prošle godine uvela privremenu upravu u Atlas banku.

Nedavno je propao drugi krug dokapitalizacije banke. Ni jedna akcija paketa za njenu dokapitalizaciju, čija je ukupna vrednost iznosila 22 miliona evra, nije prodata tokom otvorene emisije koja je povcela 7. marta i završila prošlog petka, navodi se u tekstu.

Pre Atlas banke, CBČ je uvela stečaj u još jednu Kneževićevu banku, IBM banku, 4. januara ove godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uveden stečaj u Atlas banku, likvidirana i DRUGA BANKA Duška Kneževića

Izvor: Blic, 05.Apr.2019

Savet Centralne banke Crne Gore odlučio je danas da uvede stečaj u Atlas banku, u vlasništvu biznismena Duška Kneževića, saopštio je guverner ove banke Radoje Žugić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.