Cirih: Sukob policije i demonstranata pred Davos

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2022, 22:33

Cirih: Sukob policije i demonstranata pred Davos

Desetine demonstranata protiv kapitalizma sukobile su se danas sa policijom u Cirihu, pred održavanje godišnjeg sastanka Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, koji počinje u nedelju.

Policija je koristila biber sprej kako bi zaustavila šetnju demonstranata kroz centar grada, prenosi Rojters.

Jedna od grupa koje su organizovale protest istakla je u saopštenju da Svetski ekonomski forum i Švajcarska pružaju svetskim moćnicima utočište gde mogu da razmenjuju poglede >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da je neophodno poremetiti njihov mir kako bi se delovalo protiv kapitalističkog sistema.

Antikapitalističke grupe redovno održavaju neodobrene proteste u Cirihu pred okupljanje svetske privredne i političke elite u 120 kilometara udaljenom Davosu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DRAMA PRED SASTANAK U DAVOSU Demonstranati protiv kapitalizma se sukobili sa policijom

Izvor: Blic, 20.Maj.2022

Desetine demonstranata protiv kapitalizma sukobile su se danas sa policijom u Cirihu, pred održavanje godišnjeg sastanka Sevtskog ekonomskog foruma u Davosu, koji počinje u nedelju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.