Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jul.2023, 11:33

Cijene hrane glavni generator inflacije u Njemačkoj

BERLIN - ​Nakon tri mjeseca mirovanja, inflacija je u Njemačkoj je u mjesecu junu ponovo u usponu, objavila je u utorak statistička kancelarija. Konačni podaci potvrdili su preliminarnu procjenu - stopa rasta cijena na malo je skočila na 6.4 odsto u odnosu na jun 2022. U maju je godišnja stopa inflacije iznosila 6.1 odsto.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Cijene hrane glavni generator inflacije u Njemačkoj

Izvor: Capital.ba, 11.Jul.2023

BERLIN – ​Nakon tri mjeseca mirovanja, inflacija je u Njemačkoj je u mjesecu junu ponovo u usponu, objavila je u utorak statistička kancelarija. Konačni podaci potvrdili su preliminarnu procjenu – stopa rasta cijena na malo je skočila na 6.4 odsto u odnosu na jun 2022. U maju je godišnja stopa...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.