Četvrti pokušaj prodaje brodogradilišta Sava

Izvor: Blic, 24.Mar.2012, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvrti pokušaj prodaje brodogradilišta Sava

Agencija za privatizaciju objavila je danas oglas o prodaji Brodogradilišta Sava u Mačavanskoj Mitrovici, koji ce biti otvoren mesec dana.

Brodogradilište se nalazi u stečaju, a ovo je već četvrti pokušaj njegove prodaje.

Vrednost kapitala procenjuje se na 383,5 miliona dinara.

Najsloženiji problem u toku postupka prodaje su kontroverze koje se javljaju u pogledu duga Brodogradilišta prema Vojvodanskoj banci.

Brodogradilište Sava osnovano >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je 1919. godine, a u njemu je do sada izgrađeno 330 plovnih objekata, koji plove morama i rekama 14 zemalja na cetiri kontinenta.

"Sava" raspolaže savremenom opremom za pripremu i preradu celika, brodogradevnom halom i najvećim merhanizovanim kosnim navozom u Evropi, kada je rec o rečnim brodogradilištima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.