Izvor: B92, 29.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri firme žele Beogradski sajam

Beograd -- Pisma o zainteresovanosti za kupovinu Beogradskog sajma dostavile su četiri kompanije, objavili su prestavnici tih firmi.

Direktor Beogradskog sajma Anđelko Trpković kaže da je prva faza privatizacije Beogradskog sajma u toku i da su, pored Rid egzibišnsa, firme koja organizuje stručne sajmove, ponude dostavile tri kompanije, ali nije precizirao koje.

"U saradnji s Ministarstvom privrede i Agencijom za privatizaciju, radimo na nalaženju najboljeg modela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji će omogućiti da Beogradski sajam postane centar sajamske industrije u jugoistočnoj Evropi", rekao je on.

"Kompanija Rid egzibišns uputila je Ministarstvu privrede pismo u kom navodi da je zainteresovana za privatizaciju Beogradskog sajma", izjavio je direktor te kompanije Matijas Limbek.

Limbek je rekao da će Rid egzibišns, ako postane vlasnik Beogradskog sajma, najviše uložiti u modernu i funkcionalnu infrastrukturu. Prema njegovim rečima, cilj je da se Beogradski sajam, kroz organizaciju više stručnih sajmova, poveže s drugim gradovima i postane centar regiona.

Agencija za privatizaciju objavila je krajem novembra prospekt za prodaju 70 odsto kapitala Beogradskog sajma. Beogradski sajam poseduje hale površine 106.000 kvadratnih metara, ukupni prihodi u 2005. bili su 12 miliona evra, a rashodi 10,9 miliona evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.