Čestitke na formiranju nove Vlade Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2020, 08:30

Čestitke na formiranju nove Vlade Srbije

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je u sredu uveče Ani Brnabić ponovni izbor za predsednicu Vlade Srbije i poručio da je snažna i ekonomski stabilna Srbija od posebnog značaja, ne samo za Republiku Srpsku, već za ceo region.

Dodik je izrazio uverenje da će Brnabić, svojim predanim radom i opredeljenošću za snažan razvoj zemlje, doprineti daljem afirmisanju Srbije na unutrašnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i međunarodnom planu.

"Srbija je postala nezaobilazan politički faktor u regionu, Evropi i svetu, što je od velikog značaja i za nas u Republici Srpskoj i BiH. Uveren sam da ćemo nastaviti uspešnu saradnju i razvijati još bolje međusobne odnose za dobrobit našeg naroda", poručio je Dodik.

On je istakao da se zalaže za uspešnu saradnju sa Srbijom, kao i za nastavak rada na realizaciji započetih zajedničkih projekata i pokretanje novih za dobrobit i prosperitet stanovnika RS, Srbije i BiH, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.

Cvijanović čestitala Brnabić: Za RS važna snažna Srbija

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je u sredu uveče Ani Brnabić izbor za predsednicu Vlade Srbije i poručila da je za RS i njene građane od izuzetne važnosti snažna i prosperitetna Srbija, kao regionalni lider i nezaobilazni faktor mira i stabilnosti.

"S obzirom na naše čvrste veze u svim oblastima, od političkih i ekonomskih, do kulturnih i institucionalnih, želim i ovom prilikom da istaknem snažnu opredeljenost za stalno unapređenje i razvoj sveukupnih odnosa Republike Srpske i Republike Srbije", poručila je Cvijanović u čestitki upućenoj u ime građana RS i u svoje ime.

Ona je izrazila uverenje da će Brnabić, zajedno sa ministrima u novoizabranoj vladi, nastaviti da vodi odgovornu i politiku kontinuiteta, koja će Srbiji obezbediti dalji ekonomski i sveukupni razvoj.

"Uz iskreno uverenje da će Republika Srbija uspešno nastaviti put reformi, kao i dalju afirmaciju kako na unutrašnjem, tako i na međunarodnom planu, srdačno Vas pozdravljam i želim mnogo uspeha u budućem radu", poručila je Cvijanović.

Bilčik: Srbija snažno posvećena svom evropskom putu

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, Vladimir Bilčik, čestitao je u sredu premijerki Ani Brnabić na formiranju novog kabineta.

"Zadovoljan sam što čujem da Srbija ostaje snažno posvećena svom evropskom putu. Očekujem da zajedno sa partnerima u Srbiji radimo na koracima koji će doneti novu dinamiku pristupnom procesu", poručio je sinoć Bilčik sa svog Tviter naloga.

Varheji čestitao na formiranju nove Vlade Srbije

Komesar za proširenje EU Oliver Varheji čestitao je u sredu uveče na formiranju nove Vlade u Srbiji i pozdravio snažnu opredeljenost srpske Vlade ubrzanju i sprovođenju reformi u zemlji.

"Čestitam! Očekujem saradnju sa premijerkom Srbije, Vladom i Parlamentom na sprovođenju EU reformi i implementaciji Ekonomsko investicionog plana za Zapadni Balkan na dobrobit svih", poručio je Varheji na Tviteru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.