Izvor: B92, 14.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Češku interesuje privatizacija

Beograd -- Premijer Češke Jirži Poroubek izjavio da su češki privrednici zainteresovani za privatizaciju u Srbiji i Crnoj Gori.

Poroubek je tokom posete Beogradu ocenivši da bi tranziciono iskustvo Češke moglo biti od velike koristi Srbiji i Crnoj Gori. Poroubek je izjavio da je češka energetska kompanija ČEZ zainteresovana za privatizaciju u toj oblasti, a potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus pozvao je češke privrednike da ulažu u Srbiju.

"Postoji nekoliko interesantnih projekata za koje verujemo da bi bili interesantni češkim firmama. To su projekti u oblasti osiguranja, tu su i Azotara Pančevo i Kolubara B", kaže Labus.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.