Cenzurisani delovi Aneksa ugovora sa Fijatom

Izvor: Studio B, 03.Nov.2011, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cenzurisani delovi Aneksa ugovora sa "Fijatom"

Pojedini delovi Aneksa ugovora Vlade Srbije sa "Fijatom" su cenzurisani i nisu dostupni javnosti na zahtev te italijanske automobilske kompanije, potvrdio je direktor vladine kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.

Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, on je rekao da je, prema podacima ministarstva ekonomije, "Fijat" tražio da se stavi oznaka tajnosti na deo Aneksa tog ugovora, jer bi objavljivanje tih podataka štetilo njegovim interesima. Prema rečima >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Mihajlovića, ceo Aneks ugovora biće dostupan nezavisnom regulatornom telu koje bude imenovala Vlada Srbije.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić izjavio je ranije danas da su u verziji ugovora sa "Fijatom", koji je poslat Savetu za borbu protiv korupcije, "zacrnjeni" aneksi ugovora koji su poslovna tajna i to na zahtev te italijanske kompanije.

Ćirić je istakao da se radi o određenim stvarima tehničke prirode, koje su "osetljive" za realizaciju projekta "Fijata" i zbog toga ne mogu biti objavljene. Radi se o aneksima koji se odnose na novi model, na određene stvari koje treba da budu urađene u fabrici, određene mašine, način rada i, prema mišljenju centrale "Fijata" u Torinu, to predstavlja poslovnu tajnu, objasnio je ministar.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.