Cena sirove nafte pala je na višegodišnji minimum

Izvor: GdeInvestirati.com, 04.Nov.2014, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cena sirove nafte pala je na višegodišnji minimum

Cena sirove nafte pala je na višegodišnji minimum nakon što je objavljeno da će a Saudijska Arabija smanjiti izvozne cene kupcima u SAD-u. 

Odluka da se smanji cena doneta je zbog povećanja konkurentnosti i borbe za veći deo tržišnog udela u SAD-u. Zabrinutost zbog smanjenja globalne tražnje zajedno sa očekivanjem da OPEC neće smanjiti svoje proizvodne kvote na predstojećem sastanku i dalje vrše negativan pritisak na cenu nafte. Tokom evropskog trgovanja cena >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << ovog energenta pala je 1.89%.

Na jednočasovnom grafikonu MACD je u zoni prekomerne prodaje kao i RSI. Cena je se kreće izmedju srednje i donje Bolindžer trake tako da je moguć pad cene. Naša preporuka bila bi prodajna pozicija.

Primarna podrška: 77.20

Primarni otpor: 81.00

Naše viđenje:Prodajna pozicija sa ulaskom na 76.90 sa prvom metom na 76.70 i drugom na 76.50

Alternativni scenario: Ukoliko se cena spusti ispod 77.00 onda je moguć dalji pad na 77.40.

Komentar: MACD je u zoni prekomerne prodaje kao i RSI. Cena je se kreće izmedju srednje i donje Bolindžer trake tako da je moguć pad cene.

Trend: Oscilovanje na kraći rok, bočno kretanje na duži rok.

izvor: FXlider.com

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.