Cena nafte preskočila 135 dolara za barel!

Izvor: Blic, 21.Maj.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cena nafte preskočila 135 dolara za barel!

Cena sirove nafte nastavila je da raste i tokom dana je preskočila rekordnih 135 dolara za barel, što je više nego dvostruko veća cena u odnosu na isti mesec prošle godine.

Današnji skok dogodio se nakon što je ministarstvo energetike SAD saopštilo da su zalihe sirove nafte u SAD pale za 5,4 miliona barela. Američka laka nafta na berzi u Njujorku za isporuku u junu skočila je najpre na 135,09 dolara za barel, što je bio novi rekord svih vremena, da bi se tokom poslovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << spustila na 134,37 dolara. Cena nafte u maju 2007. godine je bila 65 dolara za barel.

Nakon ovog porasta, koji osim na cene goriva, hrane, računa za struju i grejanje, utiče i na cenu avio prevoza, očekuje se da će avio kompanije povećati cene. "Ameriken Erlajns" se prvi odlučio na korak da dodatno naplaćuje prtljag, kako bi povećao prihode, a pretpostavlja se da će na hiljade ljudi ostati bez posla u ovoj grani privrede.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.