Cena nafte ispod 50 dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jan.2015, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cena nafte ispod 50 dolara

Pod pritiskom velike ponude i slabe potražnje u svetu, cena nafte pala je danas na londonskoj berzi na 49,66 dolara za barel i prvi put od maja 2009. godine je niža od 50 dolara, prenose agencije.

Na njujorškoj berzi naftom se trgovalo po 40 centi nižoj ceni od prethodnog zatvaranja, odnosno 47,53 dolara za barel, a u jutarnjoj trgovini cena je dodatno pala na najniži nivo od aprila 2009. godine na 46,83 dolara.

Slaba privredna aktivnost povećava strah od deflacije, a tom strahu doprinose i najnoviji podaci Eurostata o padu potrošačkih cena u evrozoni u decembru za 0,2 odsto, i to najviše zbog pada cena energenata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rekordno niska cena nafte

Izvor: RTS, 07.Jan.2015

. Pod pritiskom velike ponude i slabe potražnje u svetu, cena nafte pala je na londonskoj berzi na 49,66 dolara za barel i prvi put od maja 2009. godine je niža od 50 dolara, prenose agencije.

Nastavak na RTS...

Oporavak cene nafte nakoj jučerašnjeg pada ispod 47 dolara za barel

Izvor: GdeInvestirati.com, 08.Jan.2015, 12:08

Nakon što je tokom jučerašnjeg dana pala ispod 47 dolara po barelu cena sirove nafte je tokom azijskog trgovanja uspela da se malo oporavi.   ..Dobri ekonomski rezultati objavljeni u SAD-u ukazali su da je ekonomija na putu jakog oporavka što naravno signalizira i budući rast tražnje kako su...

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.