Cena gasa za građane Vršca nepromenjena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2018, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cena gasa za građane Vršca nepromenjena

Grejna sezona počinje 15. oktobra, a iz vršačkog JKP "Drugi oktobar" stižu lepe vesti. Uz modernizovanu tehnologiju grejanja i samim tim kvalitenije grejanje cena ovog energenta se neće povećavati najavio je direktor JKP" Drugi oktobar "Nebojša Perić.

Toplotnim probama koje su obavljene prethodne nedelje najavljen je početak grejne sezone koja će početi na vreme, odnosno 15. oktobra. Iako je nabavna cena gasa od januara 2017. porasla za čak 45 odsto čime su se stekli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uslovi za njeno povećanje, prema rečima direktora JKP "Drugi oktobar" cena gasa za građane Vršca ostaće nepromenjena.

"Mi smo doneli odluku da za predstojeću grejnu sezonu ne menjamo, odnosno da ne povećavamo cenu grejanja za one korisnike koji se greju preko toplane, kao ni za one korisnike koji se greju na gas. Prilikom donošenja ovakve odluke imali smo u vidu činjenicu da će ona uticati u jednoj izvesnoj meri na nešto niži poslovni rezultat, odnosno profitabilnost preduzeća, ali smo ipak veći značaj dali kompletnoj finasijskoj situaciji sugrađana", rekao je Perić.

U cilju što boljeg i kvalitetnijeg grejanja, nakon više decenija i sopstvenim sredstvima, krenulo se i sa nabavkom novih kotlova i najmodernih podstanica koje sadrže opremu za daljinsko očitavanje i kontrolu toplotne energije.

Mi sad imamo toplotne pumpe koje rade 24 sata, a sa ovom opremom imamo mogućnost da regulišemo režim rada što će na kraju značiti i manju potrošnju a samim tim i niže račune za građane, rekao je Perić.

Prema njegovim rečima plan i ideja za naredni period jeste modernizacija svih 40 podstanica čime će građani Vršca koji se greju na toplanama imati najkvalitetniju i najsavremeniju tehnologiju grejanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U ponedeljak počinje zvanična SEZONA GREJANJA, ali radijatori NEĆE BITI TOPLI ceo dan

Izvor: Blic, 10.Okt.2018

U ponedeljak 15. oktobra u Beogradu će i zvanično početi nova grejna sezona (trajaće do 15. aprila), ali to ne znači da će tada radijatori u prestoničkim domovima biti topli tokom celog dana.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.