Čekamo odgovor poslodavca do 16:30 časova

Izvor: S media, 08.Mar.2010, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čekamo odgovor poslodavca do 16:30 časova

Zaposleni u "Jat tehnici" stupiće danas u generalni štrajk ukoliko im do 16:30 časova ne budu ispunjeni svi postavljeni zahtevi, izjavio je predsednik Samostalnog sindikata licenciranih vazduhoplovnih mehaničara Srbije Miodrag Uskoković.

On je rekao da su pregovori sa "Jat ervejzom" u toku i da će ukoliko ne budu urodili plodom članovi tog sindikata, kao i Sindikata zaposlenih u "Jat tehnici", stupiti >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u zajednički štrajk.

Aviomehaničari traže isplatu svih zaostalih zarada, smenu rukovodstva "Jat tehnike" i restrukturiranje tog preduzeća.

Uskoković je kazao da je "Jat tehnici" prošle sedmice isplaćen deo duga "Jat ervejza" od 45 miliona dinara, a procenjuje se da je ukupan dug oko 140 miliona dinara.

Kompanija "Jat ervejz" saopštila je u petak da će obezbediti redovno obavljanje letova i ako sindikati "Jat tehnike" 8. marta budu stupili u generalni štrajk, a kako je navedeno, nacionalni avioprevoznik duguje aviomehaničarima još samo 13 miliona dinara.

"'Jat ervejz' je preduzeo mere koje će obezbediti da normalno leti ako sindikati 'Jat tehnike', posebnog preduzeća koje se bavi tehničkim održavanjem aviona - prevashodno onih iz flote nacionalnog avioprevoznika, ostvare pretnje i stupe u štrajk idućeg ponedeljka", navedeno je u saopstenju.

Štrajk je, kazali su u "Jat ervejzu", potpuno bespredmetan, jer je kompanija 3. marta iz kredita uplatila na račun "Jat tehnike" 45 miliona dinara i dužna je još samo 13 miliona dinara, a "Jat tehnika", s druge strane, ne koristi 9,5 miliona evra za popravku aviona koji ne lete.

"'Jat ervejz' je 'Jat tehnici' ponudio menice za popravku aviona koji ne lete, u vrednosti od 9,5 miliona evra, što je ukupan iznos kreditne garancije dobijene od Vlade Srbije za neophodne popravke, remont i održavanje aviona", navedeno je u saopštenju od 5. marta.

Direktor "Jat tehnike" Srdjan Mišković ranije je rekao Tanjugu da je dug "Jat ervejza" prema "Jat tehnici" još u septembru prošle godine iznosio 100 miliona dinara i da je ta brojka sada "dosta veća".

"Mislim da ćemo uspeti da nadjemo neko rešenje pre ponedeljka, jer ovo bi bio cirkus, koji nije potreban nikome. Nadam se da će biti pameti u državi da prevazidjemo ovo stanje", kazao je tada Mišković.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaposleni u "Jat tehnici" odustali od štrajka

Izvor: SrbijaNet.rs, 08.Mar.2010

Zaposleni u "Jat tehnici" odustali su od najavljenog generalnog štrajka, koji je bio najavljen za posle podne, jer je nacionalna avio-kompanija "Jat ervejz" izmirila danas deo dugovanja prema tom preduzeću, izjavio je Tanjugu predsednik Samostalnog sindikata licenciranih vazduhoplovnih mehaničara...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

“Jat tehnika” preti štrajkom

Izvor: RTS, 08.Mar.2010

Zaposleni u "Jat tehnici" odustali su od najavljenog generalnog štrajka, izjavio predsednik Sindikata Miodrag Uskoković. "Jat ervejz" izmirio je deo dugovanja prema "Jat tehnici" dodao Uskoković. ..Predsednik Samostalnog sindikata licenciranih vazduhoplovnih mehaničara Srbije Miodrag Uskoković izjavio...

Nastavak na RTS...

Štrajk Jat tehnike danas u 16.30

Izvor: AutoBrief.com, 08.Mar.2010

Zaposleni u "Jat tehnici" stupiće u generalni štrajk u 16.30 časova ukoliko im do tada ne budu ispunjeni svi postavljeni zahtevi, kažu predstavnici sindikata. Sindikat zaposlenih u "Jat tehnici" traži da im budu isplaćene sve zaostale zarade, sprovedene ..

Nastavak na AutoBrief.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.