Čaves: Kapitalizam uništio i Mars

Izvor: B92, 24.Mar.2011, 02:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čaves: Kapitalizam uništio i Mars

Karakas -- Predsednik Venecuele, Ugo Čaves, izjavio je da je život verovatno postojao na Marsu, ali da su ga imperijalizam i kapitalizam uništili.

"Uvek sam govorio da ne bi iznenadilo ako bi se oktrilo da je na Marsu postojala civilizacija, ali je stigao kapitalizam i uništio crvenu planetu", rekao je lider Venecuele

Čaves, poznat po svojoj anti-kapitalističkoj retorici, upozorio je u svom govoru prilikom Svetskog dana vode da izvori vode na Zemlji ponestaju.

"Osvestite se! Ovde, na planeti Zemlji, nalaze se pustinje tamo gde su pre nekoliko vekova bile šume. A danas su pustinje tamo gde su nekada bile reke”, rekao je Čaves.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.