Izvor: B92, 09.Nov.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak traži preispitivanje odluke o imovini Vojvodine

Novi Sad -- Predsednik Skupštine Vojvodine Nenad Čanak zatražio je od Vlade Srbije da preispita odluku o neprihvatanju izmena i dopuna Zakona o sredstvima u svojini Republike kojima bi se vratila imovina opštinama u Vojvodini. Pokrajinske vlasti ocenjuju da je Zakon o sredstvima, donet za vreme Miloševićeve vlasti, jedan od najpogubnijih za razvoj lokalne samouprave. Iz Novog Sada izveštava dopisnik Radija B92 Dragan Gmizić. Ovim promenama opštinske i gradske vlasti ne mogu da vrše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prodaju poslovnog prostora bez saglasnosti republičke vlade. Branislav Pomoriški, predsednik IO Novog Sada, kaže: "Koliko je to neracionalno mislim da se pokazalo već stotinama puta, jer za najmanju stvar koju treba imovinski da rešite, treba da pronađete odgovarajućeg ministra ili službu, koga, naravno, prvo fizički ne možete da uhvatite, drugo - da li je moguće da on za minut i po razgovora sa vama može da donese pametnije rešenje nego naša gradska skupština koja može da zaseda danima po tom pitanju?".

Predlog Skupštine Vojvodine je da se ovaj zakon stavi van snage republička vlada je nedavno odbila sa obrazloženjem da su ovi zahtevi preuranjeni, da nisu u skladu sa ustavom, kao i da je u pripremi novi zakon o denacionalizaciji. Čanak je odbacio ovo obrazloženje i pozvao republičku vladu da promeni odluku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.