Čak i stečaj Staklare na staklenim nogama

Izvor: B92, 27.Nov.2018, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čak i stečaj Staklare na staklenim nogama

Privredni sud u Kragujevcu doneo je odluku o obustavljanju prethodnog stečajnog postupka nad Srpskom fabrikom stakla iz Paraćina.

Postupak je obustavljen jer je firma Veksilum Balkan povukla predlog za pokretanje stečaja.

Zamenik portparola Privrednog suda u Kragujevcu Saša Milosavljević je rekao agenciji Beta da je predlagač obavestio sud o povlačanju predloga 23. novembra, a sud je odluku doneo juče. U prethodnom stečajnom postupku trebalo je da se ispita postojanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razloga za stečaj nad staklarom. Rešenje o obustavi prethodnog stečajnog postupka biće pravnosnažno osam dana od dana prijema, rečeno je u sudu.

Staklara je u junu prošle godine najpre izbegla stečaj jer je Privredni sud odbio predlog za otvaranje stečajnog postupka zato što mu nisu bili predočeni dokazi kojima bi se potvrdilo da predlagač, čačanska firma Veksilum, zaista ima potraživanje od 47 miliona evra. Prvobitno rešenje Privrednog suda u Kragujevcu je ukinuto posle žalbe predlagača stečaja Privrednom apelacionom sudu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Obustavljen predstečajni postupak u paraćinskoj Staklari

Izvor: RTS, 27.Nov.2018

Privredni sud u Kragujevcu doneo je rešenje o obustavljanju prethodnog stečajnog postupka u „Srpskoj fabrici stakla”. Predlagač stečaja, firma „Veksilum Balkan”, povukla je predlog za pokretanje stečajnog postupka. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.