Čadež najmenadžer, PKS najkomora regiona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2015, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čadež najmenadžer, PKS najkomora regiona

Privredna komora Srbije proglašena je za najkomoru regiona, a predsednik PKS Marko Čadež za najmenadžera jugoistočne i srednje Evrope.

Priznanje Direkcije agencije za izbor najmenadžera BIH, jugoistočne i srednje Evrope, Evropskog udruženja menadžera i časopisa Euromanager - „Najpredsednik i najkomora" uručeno je Čadežu na manifestaciji u Sarajevu, saopštila je PKS.

Svečanosti su, kako je navedeno, prisustvovali eminentni predstavnici poslovne zajednice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jugoistočne i srednje Evrope.

U obrazloženju je istaknuto da se ovo priznanje, dodeljuje predsedniku PKS za izuzetan doprinos u radu komore i podršku stvaranju povoljnog ambijenta za poslovanje, u interesu razvoja privrede Srbije i čitavog regiona.

Čadež je istakao da nijedan proces, uključujući i evropske integracije, kojima težimo, neće imati pravi smisao ako svi zajedno u regionu i svako pojedinačno ekonomski ne ojača, ne razvija se, ne postane konkurentniji i ne privuče više investicija.

"Regionalna saradnja je preduslov napretka. Samo zajedno možemo promeniti sliku o ovim prostorima i od regiona problema postati region uspeha", poručio je Čadež.

Ova nagrada je, kako je rekao, priznanje za sve što su PKS i on lično učinili na jačanju regionalne ekonomske saradnje i povezivanju privrednika u regionu.

"Na tome radimo sa kolegama iz privrednih komora u regionu", rekao je Čadež i podsetio da je rezultat nedavne regionalne konferencije u Beču konkretan akcioni plan za uključivanje poslovnih zajednica ovog regiona u Berlinski proces, kao priprema za Konferenciju o zapadnom Balkanu koja se održava krajem avgusta u Beču.

Na svečanosti u Sarajevu, kojoj je prisustvovalo oko 300 predstavnika poslovne zajednice iz 15 evropskih zemalja, nagrađeno je oko 30 menadžera iz regiona jugoistočne i srednje Evrope, piše u saopštenju.

Među nagrađenima su i kompanije iz Srbije i njihovi čelni ljudi: Saša Vlaisavljević - Aerodrom Nikola Tesla, Slobodan Radun - Nektar, Ninko Tešić - Valjaonica aluminijuma Impol -Seval i Dobroslav Andrić - Prvi partizan.

Prema rečima Saše Vlaisavljevića, piše u saopštenju, ova nagrada je još jedna potvrda rekordnih rezultata koje postiže kompanija na čijem je čelu mereno rastom broja putnika i avio-operacija i zaradom većom nego što imaju svi aerodromi u okruženju zajedno.

Posebno priznanje, kako je navedeno, za ličnost godine regiona jugoistočne i srednje Evrope pripalo je Rosenu Plevnelijevu, predsedniku Bugarske - za izuzetan doprinos saradnji i povezivanju država regiona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.