Čadež: Fruške Termenaš adut za Ekspo 2027

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2022, 19:40

Čadež: "Fruške Terme"naš adut za Ekspo 2027

"Fruške Terme" su vodeći i najveći termalni i Spa resort u Srbiji i nude 12 bazena sa lekovitom, termo - mineralnom vodom koji pokrivaju više od 3.000 kvadratnih metara vodene površine.

Hotel "Fruške Terme" u Vrdniku postao je danas prvi Movenpik hotel u Srbiji i deo međunarodne Akor grupe, što će omogućiti dalji razvoj turizma naše zemlje, malih i srednjih preduzeća povezanih sa ovim banjskim kompleksom na Fruškoj Gori, ali i obezbediti dodatni adut Beogradu da dobije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << priliku da bude domaćin specijalizovane svetske izložbe Ekspo 2027, izjavio je danas predsednik PKS Marko Čadež.

U obraćanju posle potpisivanja ugovora o franšizi između Akor grupe i Promont grupe, u čijem je vlasništvu kompleks "Fruške Terme", Čadež je rekao da je sa rastom srpske privrede proteklih 10 godina rasla i kompanija Promont, mala i srednja preduzeća u Novom Sadu, Beogradu, Inđiji, Irigu, i da je privredni doprinos ove porodične firme od izuzetnog značaja za turizam Srbije.

- Svaki potrošeni evro u turizmu donosi tri potrošena evra u povezanim industrijama, bilo da je reč o građevinarstvu ili proizvodnji hrane - naveo je Čadež.

Istakao je da je vest da će biti potpisan ugovoru o franšizi francuske i srpske kompanije izazvala juče veliko interesovanje stranih delegata na predstavljanju kandidature Srbije za Ekspo 2027 u Parizu.

Predsednik PKS je istakao i značaj blizine "Fruških Termi" Beogradskom sajmu koji će, ukoliko pobedimo u trci za domaćina svetske izložbe, biti stecište brojnih gostiju i delegata iz celog sveta.

Prema rečima Čadeža, Movenpik i Akor će sa "Fruškim Termama" dobiti nova znanja i tehnologije, ali će s druge strane, novi partneri Promonta i "Fruških Termi“ osetiti toplinu porodične kompanije i srpsko gostoprimstvo.

Ugovor o franšizi potpisali su viši potpredsednik i direktor razvoja" Accor Northern Europe" Akor grupe Kamil Jazbek i generalni direktor Promont grupe Milinko Cicmil, u prisustvu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, ambasadora Švajcarske Ursa Šmida, zamenika ambasadora Francuske Fatiha Akcala, i drugih visokih zvanica.

Odmaralište je deo Strateškog master plana razvoja turizma Fruške Gore koji je usvojila Vlada Srbije 2021. godine.

Movenpik je osnovan u Švajcarskoj i imaju više od 110 hotela i odmarališta širom sveta, a planiraju još 50 do 2025. godine.

Deo je grupacije Akor, koja ima više od 5.300 nekretnina i 10.000 ugostiteljskih objekata u 110 zemalja.

Akor Grupa zapošljava 270.00 ljudi, ima 40 brendova i 5.300 hotela u najrazličitijim krajevima sveta, U Srbiji je prisutna od ranije sa nekoliko brendova, poput hotela Mama Shelter i Mercure Belgrade Excelsior.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.