CG: Zapečaćeno gradilište u Zavali

Izvor: B92, 28.Mar.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Zapečaćeno gradilište u Zavali

Budva -- Komunalna policija u Budvi zapečatila je šest gradilišta na području tog grada među kojima i gradilište na rtu Zavala.

Tokom protekle sedmice nakon redovnih kontrola inspektora doneto šest rešenja o pečaćenju

Na toj lokaciji je započela izgradnja turističko-stambenog kompleksa koju zajedno izvode ruska kompanija Miraks grupa i "Mon Invest", vlasništvo potpredsednika Demokratske partije socijalista Crne Gore Svetozara Marovića.

Izgradnja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tog kompleksa, koja predviđa izgradnju 40 vila i hotela od 27 spratova, je proteklih dana u žiži javnosti, jer investitor izvodi radove bez dozvole, a Opština za to područje nije donela urbanističke planove.

Komunalna policija upozorila je sve investitore i izvođače radova da će u slučaju nepoštovanja rešenja, odnosno povrede pečata protiv njih biti preduzete sve mere predviđene zakonom.

Ministar ekonomije Crne Gore Branimir Gvozdenović kaže da je to ministarstvo preduzelo sve potrebne mere radi eliminisanja bespravne gradnje.

"Bespravna gradnja je važno pitanja i zato je donošenje prostorno-planske dokumentacije prioritet države i opština", rekao je Gvozdenović, podsećajući da je parlament već usvojio prostorni plan Crne Gore i zone Morskog dobra.

Pečat je, osim na Zavali, stavljen i na gradilišta kompanije Anelija (Anelya) iz Cetinja i direktora Evgenija Volodina koji izvodi radove u Mainama, zatim na gradilišta ruske kompanije Belokonavale u naselju Stanišići iznad Budve, investitora Marinka Miškovića u naselju Markovići, irskog investitora Seltik propertis (Celtic Propertis) d.o.o Budva koji izvodi radove u naselju Podličak nadomak Pržna i gradilište investitora Maestral inženjering u bečićkom naselju Vještice, navodi se u saopštenju Komunalne policije Budve.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.