CG: Za gradnju mini HE 145 ponuda

Izvor: B92, 02.Feb.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Za gradnju mini HE 145 ponuda

Podgorica -- Za gradnju malih hidroelektrana u Crnoj Gori prijavilo se 30 kompanija, koje su dostavile 145 ponuda.

Konačnu odluku ko će graditi mini hidroelektrane doneće Vlada Crne Gore

"Ovako veliki broj ponuda znači da je svaki ponuđač konkurisao za jedan ili više vodotoka", rekla je predsednica Komisije Ministartsva ekonomije Biljana Jakić prilikom otvaranja ponuda.

Koncesije se dodeljuju za istraživanje i eksploataciju mini hidroelektrana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na 43 vodotoka u slivu Pive, Komarnice, Lima, Morače, Ibra, Tare, Ćehotine, Zaslapnice, Zete, Gračanice i Grahovskog jezera.

Koncesije se dodeljuju na 30 godina, nakon čega će objekti postati državno vlasništvo. Snaga budućih hidroelektrana je od 1 do 10 megavata.

Jakić je kazala da će, nakon što se utvrdi ispravnost ponuda, one biti prosleđene tehničkoj komisiji, čiji je zadatak da oceni kvalifikovane investitore, a konačnu listu će sačiniti treća komisija, zadužena za vrednovanje ponuda.

Tender je raspisan 19. novembra, a dokumentaciju je otkupilo 69 kompanija, među kojima su Vektra Dragana Brkovića, EFT Vuka Hamovića, Normal kompani Žarka Burića, Fab lajv Jovana Popovića, Zetagradnja Blagote Radovića i Hidrogradnja Olega Obradovića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.