CG: Plaže prebukirane, gužve svuda

Izvor: B92, 07.Avg.2016, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Plaže prebukirane, gužve svuda

Budva -- Na Budvanskoj rivijeri odmara ukupno 66.800 gostiju, što je polovina ukupnog broja gostiju koji trenutno boravi u Crnoj Gori.

Ovakva trenutna popunjenost, prema najnovijim podacima Turističke organizacije Budve, je za četiri odsto bolja u odnosu na prvu sedmicu avgusta prošle godine.

Kolone automobila, kolapsi u saobraćaju, prebukirane plaže, nedostatak parking mesta, gužve u samoposlugama, bankama, slika je metropole turizma proteklih desetak dana, od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada je grad preplavljen gostima.

Iako se niko još ne usuđuje da govori o efektima ovogodišnje sezone, jedno je sigurno to je da grad nikada nije bio puniji nego ovoga leta.

A da se ne zna tačan broj onih koji trenutno borave, potvrđuje i to da Turistička organizacija, kako navodi u izveštaju, nema precizan podatak o broju ležajeva u privatnom smeštaju, pa se navode samo procene popunjenosti tog vida smeštaja.

Hotelijeri su ugostili 14.189 turista, što je na niovu prošle godine, dok najviše turista ima u privatnom smeštaju gde se procjenjuje da ih je za pet odsto više. Iako nema preciznih podataka o broju ležaja u privatnom smeštaju, procene su da su kućevlasnici ugostili nešto manje od hiljade turista.

Turistička organizacija Bara je saopštila da u tom gradu trenutno boravi 16.863 gostiju, što je 3 odsto više nego lani. U hotelima je smešteno 3.184, u odmaralištima 915 i u privatnom sještaju 12.764. Stranih turista u gradu pod Rumijom ima 16.559, a domaćih 304.

U svim vidovima smeštaja u Tivtu boravi 7.438 gostiju ili 27 odsto više nego u istom periodu prošle godine saopšteno je iz Turističke organizaicje Tivta. Među turistima čak 7,37 je iz inostranstva, a 62 iz Crne Gore. U privatnom smeštaju boravi 6.192 gosta, u hotelima 1.029, u odmaralištima 129 i u kampovima 88.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.