CG: KAP-u garancije umesto kredita

Izvor: B92, Tanjug, 17.Mar.2010, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: KAP-u garancije umesto kredita

Podgorica -- Vlada Crne Gore neće obezbediti kredit Aluminijumskom kombinatu u Podgorici (KAP), nego će samo dati garancije za to zaduženje.

Ministarstvo finansija Crne Gore ističe da se "trenutno vode pregovori" izme]u KAP-a i zainteresovanih kreditora, vezano za kreditni aranžman od 22 miliona evra, za koji će Vlada garantovati, a javnost će o tome biti blagovremeno obaveštena.

Po završetka ugovora o poravnanju, koji uslovljava KAP da obezbedi kredit, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biće organizovana Skupština akcionara KAP-a na kojoj će Vlada imenovati svog predstavnika.

Budžetom za 2010. godinu planirano je da Vlada Crne Gore izda garanciju Kombinatu aluminijuma u iznosu od ukupno 85 miliona evra, od čega je 22 miliona novo zaduženje isključivo za održavanje proizvodnje u KAP-u, a 63 miliona za reprogram kreditnih obaveza KAP-a iz prethodnog perioda.

Vlada Crne Gore je, sagledavajući opštu ekonomsku situaciju, kao i situaciju u kojoj se našao KAP usled posledica ekonomske krize i krize u aluminijumskoj industriji, preduzela napore u cilju pronalaženja adekvatnog kreditnog partnera, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.