Izvor: RTS, 19.Avg.2022, 14:31

Bugarska prihvatila pomoć Srbije na Dunavu

Vlada Bugarske prihvatila je pomoć koju je danas u Sofiji ministar Tomislav Momirović ponudio svom kolegi Hristi Aleksijevom radi obezbeđivanja plovnosti Dunava kroz Bugarsku, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
Tomislav Momirović je nakon razgovora izjavio da je Srbija spremna da uputi mehanizaciju koja će već od naredne nedelje sprovesti hitne bagerske radove, kako bi se obezbedila plovnost Dunavom.

Dodao je da su dve vlade oformile zajedničku radnu grupu čiji zadatak je da koordinira ove radove i da obezbedi prioritetno snabdevanje Elektroprivrede Srbije ugljem iz Bugarske železnicom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

BUGARSKA PRIHVATILA POMOĆ SRBIJE NA DUNAVU Bageri kopaju za plovnost

Izvor: Blic, 20.Avg.2022, 11:27

Vlada Bugarske prihvatila je pomoć koju je u Sofiji ministar Tomislav Momirović ponudio svom kolegi Hristi Aleksijevom radi obezbeđivanje plovnosti Dunava kroz Bugarsku, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prenosi Telegraf Biznis.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.