Bugarin ponovo izabran za predsednika PKS

Izvor: Studio B, 21.Jun.2011, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarin ponovo izabran za predsednika PKS

Skupština Privredne komore Srbije na današnjoj sednici jednoglasno je izabrala dosadašnjeg predsednika Miloša Bugarina za novog predsednika PKS u naredne četiri godine.

Skupštini je prisustvovalo 108 delegata, a kao argumenti za izbor Bugarina izneti su njegovi dobri rezultati i uspešno vođenje komore u protekle četiri godine.

Skupština PKS na današnjoj sednici izabrala je i novog predsednika tog tela -Marka Chulibrka koji je inače direktor Ateksa, a za njegovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << zamenika Dragana Kostića - direktora slobodne zone Pirot.

Bugarin predvodi PKS od 2007. godine . Pre obavljanja te funkcije, od 1989. godine bio je na rukovodećim funkcijama u PKB-u, od 2001. do 2007. godine bio je generalni direktor tog kombinata. Po obrazovanju je diplomirani inženjer poljoprivrede.

Bugarin najavio prioritete rada u novom mandatu

Zastupanje i zaštita interesa srpske privrede, unapređenje konkurentnosti i izvoza kao i učešće u kreiranju održive ekonomske politike biće težište rada Privredne komore Srbije (PKS) u narednom periodu, najavio je danas predsednik PKS Miloš Bugarin.

On je novinarima, nakon sednice Skupštine PKS na kojoj je ponovo izabran za predsednika komore, rekao da je za ostvarivanje ovih ciljeva i unapređivanje privrednog ambijenta u Srbiji važan kvalitetan dijalog poslovne zajednice i predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti.

"Bez tog dijaloga imaćemo otuđenu izvršnu i zakonodavnu vlast od realnog sektora što u ovom momentu ne prija nikome", rekao je on.

On je dodao da se samo zajednički može razvijati novi koncept razvoja srpske privrede orijentisane ka proizvodnji razmenjivih dobara i povećanju i kvalitativnom unapređenju izvoza.

"Ključni pravac i imperativ ne samo u četvorogodišnjem periodu već i u narednih 10 godina je povećanje konkurentnosti srpske privrede i bolje pozicioniranje izvoza kako bi se smanjio spoljno- trgovinski deficit", naglasio je Bugarin.

On je rekao da će u fokusu njegovog rada u novom četvorogodišnjem mandatu biti i nastavak reforme komorskog sistema, modernizacija PKS i primena evropskih i svetskih standarda.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.