Bugari od Mercatora traže gotovo 500.000 eura

Izvor: SEEbiz.eu, 02.Jul.2016, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugari od Mercatora traže gotovo 500.000 eura

LJUBLJANA - Bugarske kompanije BG Malls Group i BG Malls Consulting Limited od Mercatora sudskim putem potražuju 494.000 eura.

Spomenute dvije kompanije posredovale su pri otvaranju Mercatorovih megamarketa u Bugarskoj. Odštetu traže jer je Mercator istupio iz ugovora za najam četiriju prostora za svoje trgovine.

Priča je krenula 2007. godine kad je potpisan osnovni ugovor, godinu kasnije sklopljena su tri aneksa a 2009. još jedan. Mercatorovi megamarketi djeluju >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << u Bugarskoj pod brendom Roda. Prve dvije trgovine otvorene su 2010. godine, a godinu kasnije još tri.

Posrednici su za svoj rad trebali primiti novac kad je ugovor bio realiziran, dakle kad bi Mercator počeo plaćati prostore odnosno kad bi u tim prostorima počeo poslovati. Kako je Mercator od ugovora odustao, u toj kompaniji smatraju da posrednici nemaju pravo na isplatu.

Bugari, pak, tvrde da su svoj dio posla obavili. Njihov zadatak je bio da nađu primjerene lokacije, brinuli su za organizaciju sastanaka i održavanje kontakata, a osim toga su Mercator saavjetovali i glede pregovora s izvršiteljima radova.

Ljubljanski je sud obje strane ponovno pozvao da razmisle o nagodbi. Ne bude li nagodbe, suđenje počinje 30. rujna.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.