Budžetu 1,5 mlrd. dinara od Lutrije

Izvor: B92, Tanjug, 02.Jul.2009, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budžetu 1,5 mlrd. dinara od Lutrije

Beograd -- Državna lutrija Srbije uplatila je za prvih šest meseci ove godine 1,5 milijardi dinara u budžet Srbije, što je pet odsto više nego u istom periodu lane.

Direktorka Lutrije Srbije Tijana Anđelić kaže da, bez obzira na krizu, praktično neće biti nikavih izmena u visini poreza na igre na sreću, ali da se Lutrija trudi da kroz ponudu što atraktivnijih igara, obezbedi što veća sredstva u budžetu, kojima će se pružati pomoć najugroženijima.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Pravilo je da 50 odsto nagradnog fonda u klasičnim igrama na sreću ide igračima, a 30 odsto ukupnog prometa je naknada koja se plaća državi, objasnila je ona, izrazivši uverenje da će do kraja godine Lutrija uspeti ne samo da ispuni plan, nego da ga i prebaci.

"Broj igrača godinama je negde na istom nivou, jer su ljudi uglavnom tradicionalno vezani za igre na sreću, ali mi se trudimo da atraktivnijim programima privučemo nove igrače, a u narednom periodu planiramo još nekoliko novih projekata i nadamo se da će druga polovina godine biti još bolja", navela je Anđelićeva.

Anđelićeva je navela da Lutrija, pored pomoći, preko budžeta, učestvuje i samostalno u mnogim humanitarnim projektima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.