Budžet za 2010. se još uvek sprema

Izvor: B92, 27.Nov.2009, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budžet za 2010. se još uvek sprema

Beograd -- Državni sekretar u Ministarstvu finansija Slobodan Ilić kaže da se još uvek radi na Nacrtu zakona o budžetu za 2010. godinu.

Ilić nije mogao sa sigurnošću da potvrdi da će taj zakonski nacrt biti na dnevnom redu sednice Vlade Srbije. On je nešto ranije ove nedelje nagovestio da bi se Nacrt zakona o budžetu za narednu godinu mogao naći pred vladom početkom sledeće nedelje.

Premijer Mirko Cvetković prošle nedelje je najavio da je u budžetu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za 2010. godinu planiran konsolidovani deficit na nivou sektora države od četiri odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) što je oko 130 milijardi dinara.

Ministarka finansija Diana Dragutinović početkom novembra je rekla da je budžet za narednu godinu okvirno planiran sa prihodima od oko 760,7 milijardi dinara, rashodima od oko 656 milijardi dinara i deficitom republičkog budžeta od oko 104 milijarde dinara, odnosno oko 3,5 odsto BDP.

Prema Zakonu o budžetskom sistemu, vlada mora da usvoji predlog budžeta za narednu godinu, najkasnije 1. novembra, a Skupština Srbije do 15. decembra tekuće godine.

Prema postignutom dogovoru s Misijim MMF-a, koja je boravila u Beogradu početkom septembra u okviru druge revizije stend baj aranžmana, vlada bi trebalo da usvoji budžet najkasnije dve nedelje pre sednice Izvršnog odbora MMF-a, koja će se održati 21. decembra u Vašingtonu i tada se očekuje potvrda nastavka aranžmana, koji Srbija ima sa Fondom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.