Budžet Grada Beograda rebalansom uvećan 4,61%

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Jul.2019, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budžet Grada Beograda rebalansom uvećan 4,61%

BEOGRAD - Na sednici Gradskog veća usvojen je predlog Odluke o rebalansu budžeta za 2019. godine i Skupštini grada upućen na usvajanje. Prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, ukupna sredstva planirana rebalansom budžetom grada Begrada i gradskih opština iznose 4,61 odsto više u odnosu na sadašnji budžet, prenosi Beoinfo.

Vesić je precizirao da fiskalni deficit čini 7,9 odsto ukupnih budžetskih rashoda. On je istakao da je to daleko manje od 10 odsto, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << koliko zakon dozvoljava, i ocenio da suštinski deficita nema, jer je u potpunosti pokriven sa suficitom iz prošle godine.

Zamenik gradonačelnika je objasnio da je gradski budžet povećan, "jer tokom prvih šest meseci ove godine imamo veći prihod od poreza na dohodak građana za 3,4 odsto, od čega se najveće povećanje odnosi na porez na zarade u iznosu od četiri odsto".

"Veći prihod od ova dva poreza rezultat je povećanja broja zaposlenih, kao i rasta zarada na teritoriji Beograda", zaključio je je Vesić.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.