Budva bi od šeika zaradila 10 mil.€

Izvor: B92, 10.Feb.2012, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budva bi od šeika zaradila 10 mil.€

Podgorica -- Ukoliko šeici iz Abu Dabija kupe 20 hektara zemljišta iza Kraljičine plaže, prema nekim računicama Budva bi ove godine zaradila 10 miliona evra.

Upravo tolika suma je i zacrtana u budžetskim prihodima od prodaje nepokretnosti.

To bi ujedno bila i najveća zarada u protekle četiri godine od prodaje nepokretnosti, ako se zna da je od početka krize Opština uspevala da proda samo pokoji komad svoje zemlje, te da najviše ostvari trećinu od budžetom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zacrtane zarade.

Kako je to i sam gradonačelnik Lazar Rađenović kazao, ukoliko bi došlo do prodaje nepokretnosti, to bi značilo da Opština prvi put u novijoj istoriji radi rebalans budžeta, ali na više.

"Opština Budva je posvećena stvaranju ambijenta i unapređenju svega onoga što je bitno da investitori i dalje zadrže pažnju na Budvu. Naši napori će ove godine biti usmjereni da damo podršku, koliko god je to moguće, svim onim aktuelnim i budućim investicionim projektima. Ovih dana je jasno interesovanje investitora iz Abu Dabija za prostor na granici naše opštine za Kraljičinu plažu. Mislim da ćemo ubrzo započeti proces sklapanja strateškog partnerstva sa ovim investitorom”, najavio je ranije Rađenović.

Treba imati u vidu da je Opština Budva u proteklih pet godina donela ukupno 27 odluka o prodaji nepokretnosti, među kojima je bilo i onih za velike zemljišne komplekse, od čega je ukupno inkasirala gotovo 25 miliona eura

.

I dok su se u proteklih par godina prodaje nepokretnosti uglavnom izjalovile, dotle je u zlatno doba „investicione groznice", od 2005. do 2007, Opština uspela da proda velike zemljišne parcele, postižući odlične tržišne cene.

Svakako, najatraktivnije prodaje zemljišta u proteklih pola decenije „odigrale" su se na potezu od Svetog Stefana do Reževića, pa bi prodaja zemljišta na granici sa barskom opštinom na kraju Buljarice bio pun tržišni pogodak.

Zlatnu prodaju zemlje u metropoli turizma i pravo finansijsko osveženje, Opštini je otvorila višemilionska kupovina na lokalitetu Smokvica, nedaleko od Svetog Stefana, gde je za šest hektara opštinske zemlje ruska kompanija "Vas invest” iskeširala 12,9 miliona eura. Na toj lokaciji bila je planirana izgradnja prvog hotela iz lanca "Kempinski”.

Opština je 2006. krajem jula, zaključila, nakon sprovedene licitacije, kupoprodajni ugovor za parcelu na Bijelom ratu, nadomak Reževića, površine 53.992 kvadrata, koju je prodala za 4,8 miliona, ili 90 eura po kvadratu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Budva bi od šeika zaradila 10 miliona eura

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Feb.2012

PODGORICA - Kako je to i sam gradonačelnik Lazar Rađenović kazao, ukoliko bi došlo do prodaje nepokretnosti, to bi značilo da Opština prvi put u novijoj istoriji radi rebalans budžeta, ali na više.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.