Bruto inostrani dug 45,8 milijardi evra

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Dec.2014, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bruto inostrani dug 45,8 milijardi evra

ZAGREB - Ukupan bruto inostrani dug Hrvatske krajem avgusta iznosio je 45,8 milijardi evra, podaci su Hrvatske narodne banke.

Iako je je već treći mjesec zaredom zabilježio pad na mjesečnom nivou od 0,1 odsto u odnosu na avgust prošle godine, ukupan bruto inostrani dug Hrvatske veći je za 0,2 odsto, dok je u poređenju sa krajem prošle godine niži za 0,2 odsto, navodi se u analizi Rajfajzen banke Austrije.

Analitičari navode da se do kraja godine očekuje dalji nastavak >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << razduživanja institucionalnog sektora monetarnih i finansijskih institucija.

U uslovima očekivanog pada privrede već šestu godinu zaredom, analitičari predviđaju da bi se nivo inostranog duga Hrvatske do kraja godine mogao zadržati na nivou od oko 107 odsto bruto društvenog proizvoda /BDP/.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.