Brnabić o navodima ekonomiste: Neverovatno

Izvor: B92, 03.Jan.2019, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić o navodima ekonomiste: "Neverovatno"

Premijerka Srbije Ana Brnabić odbacila je kritiku ekonomiste Ljubomira Madžara na račun politike Vlade Srbije, iznetu u intervju u dnevnom listu Danas.

Citirajući Madžara, koji je rekao da su "preduzetnici najkreativniji sloj društva, mnogo važniji nego naučinici ili umetnici, stvaraju nove vrednosti", Brnabićeva je na svom nalogu na Tviteru ovakvu tvrdnju nazvala "neverovatnom".

"Kritika zato što konačno ulažemo u nauku i umetnost, u drugačiju viziju razvoja", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napisala je Brnabićeva.

Predsednica Vlada je dodala da je Madžarova kritika upućena Vladi koja je uvela preduzetničko obrazovanje u škole, oslobodila mlade preduzetnike poreza i doprinosa u prvoj godini poslovanja.

Ona je upozorila, što se tiče ulaganja u nauku da su najrazvijenije zemlje izgrađene na istraživanju i razvoju.

"Hvala na savetu da batalimo nauku i umetnost koji nećemo prihvatiti", navela je Ana Brnabić na svom nalogu na Tviteru.

Ljubomir Madžar je u intervjuu lista Danas između ostalog rekao "preduzetnici su najkreativniji sloj društva, mnogo važniji nego naučnici ili umetnici, stvaraju nove vrednosti", kao i da bi država sa njima morala da sarađuje, da ih podstiče, a ne da ih "progoni i zatvara".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Brnabić ekonomisti Madžaru: Hvala na savetu da batalimo nauku i umetnost koji nećemo prihvatiti

Izvor: Radio 021, 03.Jan.2019

Premijerka Srbije Ana Brnabić odbacila je kritiku ekonomiste Ljubomira Madžara na račun politike Vlade Srbije, iznetu u intervju u dnevnom listu Danas...Citirajući Madžara, koji je rekao da su "preduzetnici najkreativniji sloj društva, mnogo važniji nego naučinici ili umetnici, jer stvaraju nove...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.