Brnabić i šef MMF: Reforma Poreske apsolutni prioritet

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Jun.2018, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić i šef MMF: Reforma Poreske apsolutni prioritet

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić i šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Srbiju James Roof saglasili su se da su u prethodnom periodu postignuti izvanredni finansijski rezultati i da je važno da se održi makroekonomska i finansijska stabilnost i da se podstakne održiv rast privrede u Srbiji.

Kako je saopšteno, Brnabić je sa Roofom razgovarala o novom programu pod nazivom "The Policy Coordination Instrument", koji će biti potpisan sa tom finansijskom institucijom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << />
Roof je istakao da je u protekla dva dana imao konstruktivne razgovore sa ministrom finansija Sinišom Malim, te da su postignuti konkretni dogovori koji će biti implementirani u novi program.

Naglašeno je da je reforma Poreske uprave jedan od prioriteta Vlade Srbije koja će osigurati bolju saradnju sa privredom.

On je dodao da su nadležna ministarstva posvećena sprovođenju reformi plata u javnom sektoru i da je važno da se reforma sprovede u najbržem roku.

Roof je naglasio i da MMF preporučuje da se fiskalni prostor u budžetu iskoristi za javne investicije, ali da je moguće i smanjiti poreska opterećenja privrede, te da će se to detaljnije razmotriti u septembru, pri sledećoj poseti delegacije te finansijske institucije.

On je istakao i da je veliki uspeh za Srbiju niska stopa inflacije, koja u aprilu iznosi 1,1 odsto.

Sastanku je prisustvovao je i ministar finansija Siniša Mali i predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.