Britiš petroleum izgubio četvrtinu profita

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2015, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britiš petroleum izgubio četvrtinu profita

Profit britanske naftne kompanije Britiš petroleum (BP) umanjen je u prvom kvartalu ove godine za 26 odsto na godišnjem nivou, u svetlu oštrog pada cena nafte.

Neto profit BP-a je u tom kvartalu iznosio 2,6 milijardi dolara, u poređenju sa 3,5 milijardi dolara iz istog kvartala lani, navodi se u saopštenju komapnije, a prenosi američka agencija Asošiejted pres (AP).

BP je saopštio da u ovom trenutku nastoji da uravnoteži poslovanje kako bi se uhvatio u koštac >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa izazovima uzrokovanim kontinutiranim padom u cenama nafte.

"Najnoviji rezultati su odraz kako slabog okruženja, tako i akcija koje preduzimamo, poput prodaje aktiva i oštrog rezanja troškova", izjavio je izvršni direktor kompanije, Robert Dadli.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.