Britanija neće imati pristup, osim ako...

Izvor: B92, 29.Jun.2016, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Britanija neće imati pristup, osim ako..."

Brisel -- Lideri EU saglasni su da Velika Britanija, ne može imati pristup jedinstvenom tržištu, ukoliko ne prihvati propise evropskog bloka o slobodi kretanja.

"Lideri su vrlo jasno stavili do znanja da pristup jedinstvenom tržištu zahteva prihvatanje sva četiri načela slobode, uključujući slobodu kretanja", izjavio je predsednik Evropskog saveta Donald Tusk na konferenciji za novinare u Briselu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Konferencija je održana posle sastanka 27 lidera iz zemalja članica EU, među kojima se nije našao britanski premijer Dejvid Kameron, prenosi agencija Frans pres.

"Bez toga, neće biti pristupa jedinstvenom tržištu", dodao je Tusk.

Kako javlja Rojters, mađarski premijer Viktor Orban je takođe rekao da su se lideri EU složili da Britanija mora poštovati četiri osnovna načela slobode EU, ako želi da zadrži pristup jedinstvenom tržištu po izlasku iz Unije.

Četiri osnovna načela slobode su sloboda kretanja robe, ljudi, kapitala i usluga, podseća britanska agencija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

London da dozvoli protok ljudi ako hoće pristup tržištu

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jun.2016

Lideri Evropske unije saglasili su se danas u Briselu da Velika Britanija, po izlasku iz Unije, ne može imati pristup jedinstvenom tržištu, ukoliko ne prihvati propise evropskog bloka o slobodi kretanja, izjavio je predsednik Evropskog saveta Donald Tusk..."Lideri su vrlo jasno stavili do znanja da...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.