Britanci u strahu: Napuštaju velike banke

Izvor: S media, 18.Okt.2012, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanci u strahu: Napuštaju velike banke

Ovaj prelazak se desio posle "sramotnog leta" za "velikih pet" banaka, piše britanski dnevnik "Dejli mejl".

Kooperativna banka je saopštila da je kod nje tokom leta 100.000 novih klijenata otvorilo račun, tekući ili štedni, naveo je list, što je najveći broj "prelazaka" klijenata ikada zabeležen u toj etičkoj banci.

Etičke banke nikle su u sklopu nevladinih organizacija i sindikalnih pokreta koji propovedaju drugačiji pristup ekonomiji i bankarstvu u >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kome maksimalizacija profita nije jedini cilj, u kom banka služi unapređenju privrede, a ne stvaranju fiktivnog novca.

Najveće građevinsko društvo, koje finansira stambenu gradnju, "Nortern rok", zabeležilo je rast novih klijenata od 67 odsto nedeljno u odnosu na 2011.

Stručnjaci navode da su prelazi iz većih u manje banke podstaknuti krizom sa kraja juna ove godine, kada su banke na ostrvu zabeležile najgoru nedelju od bankarske krize iz 2008.

Izvor:Tanjug/S media foto:Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.