Brane otadžbinu za sitne pare

Izvor: Glas javnosti, 26.Nov.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brane otadžbinu za sitne pare

BEOGRAD - Vojska Srbije postala je jedan od najvećih poslodavaca, raspisan je konkurs za profesionalne vojnike - nudi se posao za oko 2.300 ljudi širom zemlje, a plate će im biti na nivou 1,5 zarade u privredi, izjavio je načelnik Uprave za ljudske resurse Generalštaba general-major Petar Radojčić.

- Uvereni smo da će 1,5 prosečna plata na nacionalnom nivou biti motivacioni faktor za mnoge mladiće i devojke da se prijave na konkurs koji mogu pogledati na veb sajtu Vojske Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << a mogu se raspitati u bilo kojem vojnom odseku ili jedinici - istakao je Radojčić u intervjuu Politici.

Osnovna plata profesionalnog vojnika danas je oko 26.000 dinara, a prema zvaničnim podacima prosečna zarada u oktobru u Srbiji je bila oko 34.000 dinara, što znači da bi u doglednoj budućnosti profesionalni vojnici mogli živeti standardom onih koji danas imaju platu od 51.000 dinara.

Uz redovne plate budući profesionalni vojnici mogu da računaju i na redovne novčane dodatke (u visini 15 do 25 odsto plate, zavisno od dužnosti koju obavljaju), besplatni smeštaj i ishranu u kasarnama, plaćeni prevoz do posla ili putovanja kući vikendom ,ako služe izvan svog prebivališta.

Neograničeni pristup VMA

Profesionalni vojnici imaće i socijalno i zdravstveno osiguranje, kao i članovi njihovih porodica. Između ostalog i vojnici i njihove porodice imaće neograničen pristup Vojnomedicinskoj akademiji.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.