Borba za nove članove RERS-a

Izvor: Capital.ba, 03.Feb.2021, 17:31

Borba za nove članove RERS-a

BANJALUKA – Konkurs za izbor i imenovanje predsjednika i tri člana Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske (RERS) trebalo bi da bude uskoro raspisan, nakon što je Vlada RS prošle sedmice donijela odluku o tome. Foto: Pixabay Vlada je donijela i Odluku o utvrđivanju kriterijuma za izbor i imenovanje članova RERS-a kojom se propisuju uslovi koje kandidati za tu komisiju treba da ispunjavaju. Pored opštih uslova, oni koji su zainteresovani da budu članovi RERS-a moraju da ispunjavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << i posebne uslove. Postupak izbora, uključujući pregled prijava prispjelih na konkurs i predlaganje rang-liste kandidata, izvršiće Komisija za izbor i imenovanje koju imenuje Vlada. Konkurs za izbor članova RERS-a biće objavljen u dnevnim novinama. Članove RERS-a imenuje Narodna skupština RS, na prijedlog Vlade RS. Sadašnji predsjednik RERS-a je Vladislav Vladičić, a članovi su Mihajlo Travar, Predrag Aškrabić, Nedeljko Sredić i Brano Tokanović. Predsjednik i svi navedeni članovi RERS-a, osim Travara, imenovani su u tu Komisiju u septembru 2015. godine na period od pet godina. Travar je imenovan u maju 2018. godine i nije mu još istekao mandat. Pred novom Regulatornom komisijom za energetiku već na proljeće naći se se pitanje poskupljenja električne energije koje traži „Elektroprivreda Republike Srpske“. Budžet RERS-a iznosio je prošle godine 2,49 miliona maraka, od čega je većina, odnosno 1,89 miliona trošeno na plate zaposlenih u toj Komisiji. Predsjednik i članovi RERS-a među najplaćenijim su funkcionerima u Srpskoj, a 2015. godine objelodanjeno je da im plate iznose preko 4.000 KM. Prosječna neto plata svih zaposlenih bila je 1.770 KM. CAPITAL: Svjetlana Šurlan Чланак Borba za nove članove RERS-a се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Višković se izruguje Ustavu Republike Srpske

Izvor: Capital.ba, 04.Feb.2021, 15:08

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske je zbog svojih nezakonitih odluka sve češće u sukobu sa pravosuđem, kojeg redovno izvrgava ruglu. Novu pravnu akrobaciju izvela je u pokušaju da potpuno obesmisli odluku Ustavnog suda Republike Srpske da je partner „Lutrije Srpske“ izabran nezakonito. Zgrada...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.