Bolne sankcije Putinu, a traže pomoć kod ID

Izvor: B92, 22.Nov.2015, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolne sankcije Putinu, a traže pomoć kod ID

Zapadni čelnici koji su se sastali na marginama prošlonedeljnog samita G20 grupe u Turskoj dogovorivši produživanje sankcija Rusiji.

Sankcije će biti produžene dojula sledeće godine zbog njenog delovanja u Ukrajini, rekao je evropski diplomatski čelnik za Rojters.

Odluka je donesena usprkos sve glasnijim pozivima na čvršću saradnju s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u borbi s pripadnicima Islamske države nakon napada u Parizu 13. novembra u kojima je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poginulo 130 ljudi.

Američki predsednik Barak Obama, nemačka kancelarka Angela Merkel, britanski premijer David Kameron, italijanski Mateo Renci i francuski ministar spoljnih poslova Loran Fabijus koji je na samitu zastupao francuskog predsednika Fransoa Olanda, sastali su se na kratko uoči završetka skupa G20 u Antaliji.

Čelnici su zaključili kako je važno da nastave pritisak na Rusiju uoči izbora planiranih u istočnoj Ukrajini.

"Izbori u Ukrajini su velik izazov. Ono što želimo dobićemo samo ako igramo na kartu sankcija. Finansijske sankcije moraju se nastaviti do bolnog završetka", rekao je diplomata koji je želeo da ostane anoniman budući da je dogovor bio tajan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.