Bolji uslovi za zaposlene u Tisza Automotive

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2018, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolji uslovi za zaposlene u ''Tisza Automotive'

Zaposleni u kompaniji ''Tisza Automotive'', koja ima pogone u Senti i Bečeju, na osnovu novog kolektivnog ugovora imaće značajno veće plate i dopunsko zdravstveno osiguranje. Novim kolektivni ugovorom, koji je zvanično potpisan danas, isplata prinadležnosti predviđena je na osnovu prisutnosti na poslu, a u zarade su uračunati bonusi prilikom prekovremenog rada tokom vikenda.

Jedna od najvećih mađarskih investicija u Srbiji, kompanija ''Tisza Automotive'', koja je 2014. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine otvorila pogon u Senti, a potom i u Bečeju, danas zapošljava više od 1.700 radnika, koji rade u dve smene, sa obezbeđenim prevozom do posla i nazad, pristojnim uslovima za rad i redovnim platama. Novim kolektivnim ugovorom, koji je danas svečano parafiran, predviđeno je da radnici imaju znanto uvećanje zarada, kao i dodatno doborovoljno penzijsko osiguranje.

''Dobijamo veće zarade, bezbednost za naše porodice, tako da će 1.700 porodica biti sa većim zaradama. Imamo bonuse, kao i dodatno penziono osiguranje kojim malo firmi u Srbiji može da se pohvali'', izjavio je Dragan Popov, predsednik Samostalnog sindikata ''Tisza Automotive''

U fabrici ''Tisza Automotive'' između ostalog bave se proizvodnjom strujnih kablova za automobilsku industriju. Ovakav kolektivni ugovor predstavlja novi način uspostavljanja saradnje stranih ulagača i naših radnika.

''Ovo je jedinstven primerak i koliko je meni poznato ovakav primer kolektivnog ugovora ne postoji kada se radi o celom regionu, pa i šire. Ovo je kamen temeljac i nadamo se da će i drugi poslodavci koji su došli prepoznati svoj interes i da ćemo nastaviti dobru saradnju'', rekao je Ilija Drljić, predsednik Saveza samostalnog sindikata za više opština.

U kompaniji očekuju u narednom periodi poboljšanje proizvodnje, da su spremni za nastavak socijalno – partnerskih odnosa kako bi se obezbedio viši nivo zarade i drugih primanja.

''Mi razumemo potrebe naših radnika i da će radnik koji je dobro plaćen, ali i sa rešenim pitanjima za svoju porodicu, biti posvećen svom poslu. Naša kompanija radi na kvalitetu, tako da je obostrano zadovoljstvo prioritet. Imamo velike planove za dugoročan period“, rekao je Andraš Gladinec, ''Tisza Cipo Group'', Mađarska.

Automobilska industrija već godinama traži proizvođače, a pogoni u Senti i Bečeju redovno ih snabdevaju poručenom robom, gledajući pri tome na kvalitet, ali i brzinu proizvodnje. Takvi uslovi zahtevaju još veći broj radnika, a u ovoj kompaniji vrata su im otvorena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.