Boje automobila koje će vladati ulicama

Izvor: S media, 23.Jul.2011, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boje automobila koje će vladati ulicama

Pod sloganom 'Približite se' međunarodni tim dizajnera BASF-a prezentovao je izveštaj o globalnim trendovima u kojem su prognozirane boje automobila u budućnosti, koje je preneo Net.hr.

Stručnjaci iz Azije, Severne Amerike i Evrope dobili su saznanja o regionalnim, ali i globalnim trendovima. U skladu s brzim tehnološkim napretkom, na evropskim putevima videćemo boje kao što su bela boja svetleće diode, briljantno tirkizna, sjajno-crna ili svetlo-crvena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Šta voze poznati: Suzana Mančić

Zelena evolucija

Druga pokretačka snaga je individualizam. Želja za različitošću je izražena u bojama koje znače nešto novo ili jedinstveno: bež i sivo-bež, iako su mogući tonovi boje breskve i roze boje.

Kako naplatiti štetu na autu u drugoj zemlji

Posebno su upečatljive različite nijanse zlatne boje. One se čak mogu približiti crvenkasto-zlatnoj. Nova ekološka svest se odražava zemljanim tonovima. Nastavlja se sa tendencijom prema nijansama smeđe boje. Ovaj trend se takođe oslikava u boji indiga, mente ili prljavo beloj boji.

"Bum" potražnje za nemačkim vozilima

Sliku društva u Evropi kreiraju teme kao što su migracija, raznolikost i kulturni identitet. Kulturnu raznolikost prati nova vrsta boja. Počevši od različitih nijansi smeđe boje sa suptilnim efektima koji asociraju na dom, tendencija ide prema egzotičnim i smelim briljantnim bojama, kao što su žuta, ljubičasta i smaragdna.

(S media foto:Net.hr)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.