Board naložio reviziju poslovanja Luke Bar

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Avg.2018, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Board naložio reviziju poslovanja Luke Bar

BAR - Odbor direktora Luke Bar u petak nije usvojio izvještaj o polugodišnjem radu i rezultatima poslovanja menadžmenta kojim rukovodi izvršni direktor Zarija Franović, već su naložili vanrednu reviziju.

„Odbor direktora nije prihvatio izvještaj, zato što nije ostvaren rezultat u skladu sa biznis planom, a zbog iskazane sumnje u vjerodostojnost datih finansijskih iskaza, sprovešće se vanredna revizija poslovanja za prvih šest mjeseci 2018. godine", saopšteno je nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << sjednice borda. Odbor je donio odluku o kreditnom zaduženju i zadužio izvršni menadžment da u najkraćem roku realizuje Sporazum o isplati razlike zarada za period 2009-2016. godina, za sve zaposlene i bivše zaposlene, kojima to pravo pripada.

Novi mandat u bordu Luke, u ime države, dobili su nedavno dosadašnji članovi Anđelko Lojpur (predsjednik), Borislav Lalević, Branislav Branković, Sead Delalić i Aleksandar Jovović kao predstavnik manjinskih akcionara.

Bord je više puta do sada iskazavao nezadovoljstvo radom menadžmenta, a "Vijesti" su prije dvije sedmice objavile da bi Franović uskoro mogao biti smijenjen. Ključni test za sudbinu Franovićevog menadžmenta je upravo polugodišnji izvještaj o poslovanju barske kompanije, koji treba da bude dostavljen do kraja avgusta Komisiji za tržište kapitala.

Franović se polovinom jula pohvalio da je Luka za šest mjeseci imala profit od 600.000 eura, a manjinski akcionari su ga prijavili Komisiji za tržište kapitala zbog moguće manipulacije jer su značajno porasli troškovi. Franović je kazao da „u svim javnim obraćanjima iznosi isključivo činjenice, istinite i lako provjerljive". On je izvrši direktor Luke od 1. avgusta prošle godine.

Bord direktora je juče naložio sekretaru Luke Bar da ubuduće sa njegove mejl adrese šalje sva saopštenja za medije, čime je menadžmentu ograničio mogućnost objavljivanja pres materijala, odnosno, njegovu selektivnu distribuciju.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.