Blumberg: Vučić želi da Tabakovićeva ostane guvernerka NBS

Izvor: RTS, 25.Apr.2018, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blumberg: Vučić želi da Tabakovićeva ostane guvernerka NBS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić želi da aktuelna guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković ostane na toj funkciji u još jednom mandatu, javlja agencija "Blumberg".
"Tabakovićeva, koja je guverner NBS od 2012. godine, isporučila je rezultate", rekao je Vučić u Predsedništvu Srbije u intervjuu za "Blumberg", izjasnivši se prvi put javno da on želi da ona ostane na čelu te institucije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << po isteku tekućeg mandata u avgustu.

"Nisam čak ni razmišljao o bilo kakvim promenama. Stvari su bolje nego ikada pre. Imamo jak dinar, radimo zajedno na makroekonomskoj stabilizaciji, fiskalnoj konsolidaciji i imamo veoma, veoma dobre rezultate", istakao je Vučić.
"Ako ona želi da ostane, ostaće", poručio je predsednik Srbije.
Njujorška agencija navodi i da je tokom mandata Jorgovanke Tabaković, NBS pooštrila kontrolu kursa dinara kako bi ublažila njegove dnevne fluktuacije u odnosu na evro.
Kreatori monetarne politike su, takođe, smanjili referentnu kamatnu stopu na tri odsto u aprilu ove godine u odnosu na 11,75 odsto koliko je iznosila 2013. godine, što je doprinelo podsticanju privrednog rasta kroz jeftinije kredite.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.