Blokirano raspolaganje vilom Montenegro Stanka Subotića

Izvor: S media, 28.Okt.2009, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokirano raspolaganje vilom "Montenegro" Stanka Subotića

Budvanski katastar doneo je odluku o privremenoj blokadi raspolaganja vilom "Montenegro" na Svetom Stefanu koja je u vlasništvu Stanka Subotića Caneta, objavile su podgoričke "Vijesti".

Katastar je, kako je objašnjeno, postupio po zahtevu Višeg suda u Podgorici i pre dva dana doneo rešenje o upisu privremene mere nad Subotićevom vilom.

Na pitanje zbog čega ova informacija ne postoji na sajtu Uprave za nekretnine, "Vijestima" je objašnjeno da se podaci ne ažuriraju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << tom brzinom.

Specijalni sud u Beogradu ranije je doneo odluku da se Subotiću privremeno zabrani raspolaganje imovinom u Crnoj Gori, odnosno vilom " Montenegro".

Protiv Subotića se u Specijalnom sudu vodi postupak zbog optužbi da je organizator kriminalne grupe koja se bavila švercom cigareta u Srbiju tokom devedesetih godina.

Subotićev advokat Radosav Tadić rekao je podgoričkim medijima da je odluka Okružnog suda sramna i najavio žalbu na rešenje.Subotić, koji je van domašaja srpskog pravosudja, osumnjičen je da je sa 14 saradnika, medju kojima su bivši direktor jugoslovenske Carine Mihalj Kertes i Marko Milošević, sin Slobodana Miloševića, učetvovao u švercu cigareta.

Prema optužnici objavljenoj decembra 2007, njima se stavlja na teret da su od 1995. do kraja 1996. nelegalnim uvozom i prodajom cigareta na teritoriji Srbije pribavili imovinsku korist od skoro 174 miliona dinara, odnosno 56 miliona maraka i gotovo osam miliona dolara.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.