Blokade bi ugrozile Koridor 10

Izvor: B92, 16.Jun.2011, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Blokade bi ugrozile Koridor 10"

Beograd -- Blokade radova na izgradnji severnog kraka Koridora 10, koje najavljuju radnici putarskih preduzeća, mogle bi da uspore radove, upozoravaju iz Koridora Srbije.

To bi, kako navode, dosta koštalo Srbiju i njene građane i usporilo radove na tom projektu od nacionalnog značaja.

U tom preduzeću kažu da Koridori Srbije nemaju nikakve ugovorno-pravne odnose sa građevinskim preduzećima čiji zaposleni prete štrajkovima i blokadama.

Ni jedna od firmi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje posluju u okviru Nibens grupe nema bilo kakvu vrstu potraživanja od Koridora Srbije, tvrde u tom preduzeću.

Radnici građevinskog preduzeća Partizanski put održali su danas protest ispred Agencije za privatizaciju tražeći da im se isplati sedam zaostalih zarada, poveže radni staž i raskine kupoprodajni ugovor sa Nibens grupom, najaviljujući da će u petak protestovati na severnom kraku Koridora 10 u blizini Feketića. Preduzeće Partizanski put obavljalo je radove na deonici budućeg autoputa od 57. kilometra do 81. kilometra od madjarske granice prema Beogradu.

"Od početka gradnje Koridora 10 do danas ne postoje bilo kakva dugovanja niti neispunjene finansijske ili druge obaveze Koridora Srbije prema bilo kom članu konzorcijuma (koji radi na izgradnji severnog kraka Koridora 10) ili bilo kom drugom izvođaču radova", navode u tom preduzeću.

U tom preduzeću kažu da "niko nema pravo da spreči realizaciju projekta od nacionalnog značaja, čija se izgradnja finansira delom iz domaćeg budžeta, a većim delom iz medjunarodnih kredita."

U Koridorima Srbije ističu da bi realizaciju tog projekta trebalo omogućiti po svaku cenu, navodeći da nastoje da poslove organizuju tako da takva dogadjanja ne ostave trag na dinamiku radova na Koridoru 10.

"Nadamo se da će ostali članovi konzorcijuma pojačanim angažovanjem uspeti da održe dinamiku izgradnje i završiti ugovorene poslove u predvidjenom roku", zaključili su u Koridorima Srbije.

Ranije je najavljeno da će severni krak Koridora 10 kroz Srbiju od Horgoša do Novog Sada biti završen do 20. jula.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Radnici Partizanskog puta blokiraće Koridor 10

Izvor: Studio B, 16.Jun.2011

Radnici građevinskog preduzeća "Partizanski put" iz Beograda protestovali su i ispred Agencije za privatizaciju u centru Beograda i najavili da će sutra blokirati Koridor 10, na deonici kod Feketića. ..Kako je rekla poverenica sindikata u toj firmi Vesna Čikarević 610 zaposlenih u tom preduzeću...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.